KUŞBAŞILI PİDE
- Tifer
- 8 Tem 2023
- 1 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 16 Haz

Malzemeler:
Hamur için:
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Yaklaşık 1,5 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için:
300 gram kuşbaşı et (dana veya kuzu)
1 adet soğan (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Hamur için, unu bir karıştırma kabına alın. Ortasını havuz şeklinde açın.
Kuru mayayı, toz şekeri, tuzu ve sıvı yağı havuzun ortasına ekleyin.
Yavaşça ılık suyu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru bir top haline getirin, üzerini örtün ve yaklaşık 1 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
İç harcı için, tereyağını bir tavada eritin. Rendelenmiş soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Kuşbaşı etleri ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi ekleyerek etleri tatlandırın. Soğumaya bırakın.
Mayalanan hamuru unlanmış bir zeminde açın. Pide şekli vermek için elinizle oval veya dikdörtgen şekil verin.
Pide hamurunun üzerine soğuyan iç harcı yayın.
Dilimlenmiş domates, yeşil biber ve kırmızı biberleri pidenin üzerine yerleştirin.
Rendelenmiş kaşar peynirini pidenin üzerine serpin.
Önceden ısıtılmış 220°C Hamarat Plus (XL) fırının üzerinde pidenin altını kahverengileşinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika kadar ısıtın.
Pidenizin altı kahverengileştikten sonra pidenizi fırının içerisine yerleştirin.
Yaklaşık 7-8 bekleyin.
Pide altın rengi olana kadar pişirmeye devam edin.
Fırından çıkan kuşbaşılı pideyi dilimleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!