EVDE LAHMACUN TARİFİ
- Tifer
- 8 Tem 2023
- 1 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 16 Haz
Hamarat Plus fırın ile evde lahmacun tarifi

Hamur için:
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Yaklaşık 1 su bardağı ılık su
İç harcı için:
300 gram kıyma
1 adet soğan (rendelenmiş)
2-3 diş sarımsak (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Hamur için, unu bir karıştırma kabına alın. Ortasını havuz şeklinde açın.
Kuru mayayı, toz şekeri, sıvı yağı ve tuzu havuzun ortasına ekleyin.
İçine yavaşça ılık suyu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru bir top haline getirin, üzerini örtün ve yaklaşık 1 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
İç harcı için, kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, domates salçası, biber salçası, doğranmış maydanoz, kimyon, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırın.
Mayalanan hamuru unlanmış bir zeminde açın. İnce bir yufka şeklinde olacak şekilde açmaya özen gösterin.
Açtığınız hamurun SGM Hamaratım için uygun ölçülerde olduğundan emin olun.
Açılan hamurun üzerine hazırladığınız iç harcı yayın. Hamurun tamamına eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.
Hamurun altını Hamarat Plus fırınının üstünde 2 dakika kadar ısıtın.
Lahmacunu yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 220°C SGM Hamaratım fırında yaklaşık 4-5 dakika kadar pişirin.
Lahmacunları fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
Limon dilimleri ve taze yeşilliklerle birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!