top of page

EVDE BAZLAMA TARİFİ

  • Yazarın fotoğrafı: Tifer
    Tifer
  • 8 Tem 2023
  • 1 dakikada okunur

Güncelleme tarihi: 16 Haz

Hamarat Plus fırın ile Evde Bazlama Tarifi


Malzemeler:

  • 4 su bardağı un

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 yemek kaşığı instant maya

  • 1,5 su bardağı ılık su

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

  1. Geniş bir karıştırma kabına unu ve tuzu ekleyin. Orta kısmını havuz şeklinde açın.

  2. İlk önce instant mayayı, ardından ılık suyu havuzun ortasına ekleyin.

  3. Zeytinyağını da ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Unu yavaş yavaş su ile karıştırarak yoğurun.

  4. Hamur ele yapışmayacak, pürüzsüz ve elastik bir kıvam alana kadar yoğurun.

  5. Yoğurma işlemi tamamlandığında hamuru kabın içinde bir top haline getirin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve yaklaşık 1 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. Hamur iki katına çıkmalıdır.

  6. Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alın. Hamuru birkaç kez hafifçe yoğurun ve tekrar top şekli verin.

  7. Hamuru beze şeklinde bölün ve her bir bezi merdane yardımıyla düz bir yufka şeklinde açın.

  8. Açtığınız hamurun altını Hamarat Plus fırınının üstünde 2 dakika kadar ısıtın.

  9. Bazlamanın alt ısıtma işlemi tamamlandıktan sonra daha önceden 300°C ayarlanmış fırının içerisine bazlamayı yerleştirin.

  10. Bazlamanızın nasıl kabararak piştiğini izleyin!

  11. Pişen bazlama ekmekleri sıcak servis yapın. İsteğe bağlı olarak üzerine tereyağı veya zeytinyağı sürerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

 
 
bottom of page